György Orsolya

György Orsolya

Jógaoktató

Egész életem során két dolog volt, amit mozgatott: a zene és a sport. Harmadik gyerekként átszőtte az életemet a folyamatos szervezett és szervezetlen mozgás. Édesanyám minden energiájával azon volt, hogy ne a panel lakás falai között sínylődjünk, így az állandó kirándulások és túrák mellett számtalan sportot is űztem. Úsztam, teniszeztem, művészi tornáztam, röplabdáztam.

Zenei osztályosként a lelkem másik fele a művészetek felé húzott, így a kamaszkor hajnalán a sport háttérbe szorult, az ének és a színház pedig előtérbe került. Hobbiként megmaradt némi cardio és erőnléti vagy súlyzós edzés, de igazán egyik sem tett boldoggá, valahol csak kötelességtudatból, a saját testem karbantartásáért végeztem. Azután jött a felnőtt élet. A munka, a sok ülés, ami megalapozott egy kezdeti gerincsérvet. Nem segített az első gyermekáldás során szerzett nagy hasi műtéti heg sem, komoly problémává fajult, ami miatt gyógytornát kellett végeznem. Nagyon hasznos, azonban elképesztően unalmas volt a számomra.

Ekkor találkoztam először a jóga művészetével. Teljesen elvarázsolt. Ámulva fedeztem fel egymás után a jótékony testi, lelki és szellemi hatásait. A testem, ami korábban csak küszködött a problémái miatt, felszabadult, erős és mobilis lett egyszerre. Az elmém teljesen kitisztult és ráléphettem végre arra az útra, ami számomra van kijelölve.

Úgy éreztem Haza érkeztem. Polihisztor gyermekként, aki mindenhez is értett, sehol sem találtam a helyem. A matracon, legyek akár éppen jógini vagy jógaoktató megtaláltam a helyem, és az életfeladatom.

Mahata Gandhi szerint a "belső szabadsághoz vezető út első képése az önkorlátozás". Szeretem ezt a mondatot, mert leírja a jóga igazi arcát. A jóga nem csak a mozgásból, az ászanákból áll, hanem abból, hogy leülsz a matracodra, behúnyod a szemed, és elkezded figyelni és megismerni magad. Korlátozod a külvilágot, hogy megismerd az igazi belső Önmagad. Az ászanák, a pránajámák, minden gyakorlat ehhez segít hozzá, hogy akadálytalanul, folymatosan ebben az önazonosságban létezhess. Mert akkor leszel igazán békében.

Szándékom, hogy óráimon közelebb juttassalak belső Önvalódhoz, hogy egyaránt fejlődjön tested és szellemed, hogy a lehető legnagyobb tudatossággal szemlélhesd a hétköznapjaid.

Hari Om

Orsy 

Szeretnél csatlakozni valamelyik órámhoz? Tekintsd meg az órarendet és jelezd részvételi szándékodat!