Pilates

Pilátesz óráink

EDZÉS

A pilates vagy pilátesz fitnessz módszert a német Joseph Pilates alapította a huszadik század elején. 2010-ben 11 millió gyakorlója és 14 000 oktatója volt az USA-ban. A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok), illetve a speciális légzéstechnika.
Az edzőcipődet hagyd otthon, mert itt nincs rá szükség. Sőt, a zoknidat is ledobhatod, így szabadon mozoghatnak a lábujjaid, és sokkal nagyobb stabilitást eredményeznek a gyakorlatok végrehajtása során. Kényelmes ruhát vegyél fel, ami enged szabadon mozogni, és nem korlátozza a mozgásterjedelmet, nem szorít. Viszont ne legyen túl bő se, mert a rád tekeredő ruha is éppen úgy akadályozhat a szabad, természetes mozgásban.

A pilatest ajánljuk, ülőmunkát végzőknek, derék és hátfájósoknak is hiszen az óra során rengeteg gyakorlat erősíti a törzs izomzatát. Mindemellett a pilates órák jótékony hatása, hogy a teljes test izomzata tónusba kerül. Továbbá a helyes testtartást is sikerül a napi rutin során jobban tartanunk. Emelett pedig egy kőkemény edzésnek minősül, tehát nemcsak a testünk de a lelkünk is meghálálja ezt az edzéstípust.